Online opleiding via zoom
Persoonlijke aanpak
Geen reistijd en autokosten
Goedkoopste opleiding

De opleiding

De goedkoopste en makkelijkste methode om rij-instructeur te worden!

We gaan iedere week aan de slag. Je kunt kiezen voor de zaterdagopleiding of de normale opleiding (door de week)

Wat doet een rij-instructeur of rij-
instructrice nou eigenlijk?

Rij-instructrice of rij-instructeur is een mooi beroep met veel vrijheid en veel afwisseling. Je werkt meestal met jonge mensen, die enthousiast zijn over hetgeen je te vertellen hebt. Geen uur is hetzelfde. Jij kunt iedere les een andere route rijden en iedere leerling is anders met een ander verhaal.

Tegenwoordig mogen leerlingen al beginnen met rijles als ze 16.5 jaar oud zijn. Dat betekent dat je een belangrijk persoon bent in het leven van deze jonge mensen. Als jij ervoor kunt zorgen, dat ze fijne rijlessen hebben en de rijopleiding met een goed gevolg afsluiten, zullen ze je eeuwig dankbaar zijn.

In de route naar het einde van jouw opleiding tot rij-instructrice of rij-instructeur zijn er 5 fases, deze hebben wij onderverdeeld in 4 groepen. Lees hier onder wat deze fases precies inhouden. Houdt er ook rekening mee dat je wekelijks 3 tot 6 uur thuisstudie zult moeten volgen om de inhoud van de cursus te gaan bestuderen.

De verschillende fases

Tijdens fase 1a krijg je de leerstof voor wetskennis, rijprocedure en verkeerstaak aangeboden. Dit gebeurd in 60 lesuren  Je sluit dit af met een schriftelijk examen bij het IBKI.

In deze fase ga je de voorbereiding doen om zelf te laten zien hoe jij rijdt als rijinstructeur. Je krijgt 10 rijlessen om een rit oefenen waarin je fungeert als een voorbeeld voor je toekomstige leerling. Hierin laat de rijinstructeur zien dat hij of zij alle aspecten feilloos beheerst van de lesonderwerpen van de instructiekaart van de rijopleiding personenauto. Voorbeelden hiervan zijn: Bijzondere verrichtingen, kruispunten, afslaan, rotondes, etc.
Hiervoor legt de rijinstructeur in opleiding een examen af op een examenlocatie van het IBKI. Er zijn 4 locaties van het IBKI om fase 1B van de opleiding tot rijinstructeur af te leggen. Deze locaties zijn gelegen in Best, Nieuwegein, Zaandam en Zwolle. De rijlessen, die dienen als voorbereiding op fase 1B van de opleiding rijinstructeur zullen ook vanaf deze locaties gegeven worden.

Tijdens fase 2a en 2b krijg je de leerstof voor lesvoorbereiding en lesrealisatie (didactiek) aangeboden. Je sluit dit af met een schriftelijk examen bij het IBKI voor iedere fase. Dit doen we op 1 dag omdat de lesstof bij elkaar aansluit. We plannen voor didactiek 40 lessen in je lesschema

Tijdens fase 3 dien je eerst je stage te volbrengen van 5 passieve uren en 35 actieve uren. Hierna dient de portfolio goedgekeurd te worden door het IBKI. Zodra deze goedkeuring binnen is, krijg je de 2 maal 2 praktijklessen aangeboden met daarin de juiste methode voor lesgeven. Je sluit dit af met een praktisch examen bij het IBKI op onze locatie of een locatie van het IBKI.

Eerst volgende cursussen

De weekcursus
Begint in overleg

Al vanaf 4950,- kan jij
een rij-instructeur of rij- instructrice worden!

De snelcursus
Begint in overleg

Al vanaf 4950,- kan jij
een rij-instructeur of rij-
instructrice worden!

Eerst volgende cursussen

De weekcursus
Begint op 23 augustus

Al vanaf 2496,- kan jij
een rij-instructeur of rij- instructrice worden!

De weekendcursus
Begint op 23 augustus

Al vanaf 2496,- kan jij
een rij-instructeur of rij-
instructrice worden!

Persoonlijke
aanpak

Klassikale opleiding
in Nijmegen

Geen reistijd en
autokosten

Goedkoopste
opleiding

Waarom VIP Opleidingen?

Goedkoop

De goedkoopste opleiding tot rij-instructeur in Nederland.

Helpt jouw persoonlijk

We komen bij je thuis om je te helpen met computerassistentie voor jouw opleiding.

Goeie afspraken

Je kunt in kleine termijnen betalen, waardoor het voor iedereen betaalbaar is.

Heb je vragen of wil je meer weten?
Neem contact met ons op!

Wil je jezelf inschrijven? Klik dan hier!